top of page

O nás

MUNDO Picante původně vzniklo jako odnož restaurace Žlutá pumpa v roce 2017 s cílem především prodávat těžko dostupné produkty blízkému sousedství a při té příležitosti nasytit kolemjdoucí při cestě do barů a hospod v tehdy velmi vytížené Krymské. O dva roky později pak bistro prošlo především designovou rekonstrukcí v režii Lukáše Raise a Anny Raisové, kteří podniku vtiskli současnou, nezaměnitelnou podobu.

 

  Naším posláním je nabízet cenově dostupný fastfood s kvalitním a chutným jídlem, který kombinuje autentickou mexickou a TEX-MEX kuchyni s dostupnými a sezónními potravinami v České republice. Výsledkem je chuťově excelentní zážitek bez dlouhého čekání, který si velmi často pochvalují právě zákazníci ze zemí, kde tyto pokrmy vznikaly.  Kromě nabídky klasických tamních pokrmů se občas v naší speciální nabídce objeví i fusion kreace kombinující asijskou a mexickou kuchyni.

V sortimentu produktů z Mexika a USA nabízíme mnoho položek typických pro tyto státy. Najdete tu tortilly - jak pšeničné tak kukuřičné v různých velikostech a kvalitách, nachos buď slané či ochucené, fazole celé i ve formě pasty nebo salsy určené k vaření či k samotné konzumaci. Ze speciálních položek pak stojí za zmínku například Masa Harina, Mole, Tomatillos, Nopales, Achiote a sušené papričky jako Guajillo, Pasilla, Chipotle či Arbol, které i my hojně používáme při vytváření našich pokrmů.

V současné chvíli jsme ještě rozšířili náš nápojový lístek o širokou nabídku mezcalů z různých regionů Mexika. Na rozdíl od Tequilly se Mezcal může vyrábět ze všech druhů agave, (ne pouze z modré agave) které mají velmi rozdílné chutě. Před samotným lisováním šťávy a následným vypálením na alkohol se listy agave zpravidla zakopou pod zem a zasypou žhavými uhlíky, čímž získává mezcal typickou kouřovou vůni.  Každý mezcal má svůj specifický charakter a nejlépe chutná jako digestiv po několika porcích tacos.  

bottom of page